Weboldal fordítás - Miért fontos, hogy egy weboldal több nyelven is elérhető legyen?

Mindenki szereti az anyanyelvét, ezért talán nem is annyira meglepő, hogy – egyes felmérések szerint – a világhálón fellelhető weboldalak látogatóinak több mint a fele a saját nyelvén böngészik. Egy magyar nyelvű oldalnak (világszerte) körülbelül tizenötmillió olvasója lehet, de ha a weboldal elérhető angolul is – amely az egyik leggyakrabban használt nyelv a világon – az oldal máris hatszázötvenmillió ember számára lesz hozzáférhető, olvasható, értelmezhető. Minél több nyelvre van lefordítva egy weboldal, annál szélesebb rétegű közönség célozható meg vele.

 

Ha egy weboldal többnyelvű, nagyobb felhasználói élményt nyújt a látogatóknak. Ez azonnal feltűnik a keresőgépeknek, amik – ennek következtében – az oldalt feljebb sorolják a keresők (Google, Bing, Yahoo stb.) találatai között.

 

Weboldal fordítás – Kötelező?

A weboldal fordítás nem kötelező, hiszen napjainkban számos internetes fordítóprogram fellelhető a világhálón, aminek segítségével a látogató – ha akarja – lefordíthatja a weboldal teljes szövegét. De milyen lesz az eredmény? Ha az oldal szövege nem közérthető, az félretájékozottságot eredményezhet a látogatók/ügyfelek körében. Ezért érdemes az oldal tartalmát legalább angol nyelven elérhetővé tenni a látogatók számára.

 

Weboldal fordítás – Milyen nyelvre?

 

Azt, hogy mely idegen nyelv(ek)re érdemes lefordítani egy oldalt, a célpiac határozza meg. Az angol nyelvű weboldal fordítás mindenképpen javasolt, hiszen az angol közel ötszázmillió ember anyanyelve, ezen kívül az angolt használják a legtöbben az anyanyelvük mellett második nyelvként a világon.

 

Weboldal fordítás/lektorálás – Miért érdemes minket választani?

  • mert segítségünkkel oldala több százmillió ember számára olvashatóvá válik
  • mert weboldala tartalmát úgy fordítjuk le, hogy az a célnyelven is megőrizze a forrásoldal struktúráját és jellegzetességeit
  • mert – igény esetén – a célszöveget keresőoptimalizálttá tesszük
  • mert a weboldal fordítás mellé lektorálást is biztosítunk, illetve, amennyiben már rendelkezésére áll weboldalának angol nyelvű fordítása, lehetőség van csak lektorálás megrendelésére is

Kérje Ajánlatunkat!

(* jelölt mezők kitöltése kötelező)

TOP