„Weboldal fordítás egyszerűen”!

/ / szakszerű fordítás, weboldal fordítás
szakszerű weboldal fordítás

Mindannyian csak erre vágyunk. A mai világban szinte elengedhetetlen egy kis és középvállalkozás számára, hogy elérhető legyen online, weboldallal rendelkezzen, minimum egy-két nyelvválasztó opcióval bővítve.

A magas szintű, tökéletes és hiteles weboldal fordítás mondhatni az egyik legfontosabb site szerv a jól kiépített és sikeresen működő weboldalt tekintve.

„A Google a legjobb barátunk”, ez a mondat sokszor elhangzik főleg a magyarok szájából, nyilván mi sem egyszerűbb ha a felajánlott Google Translate-el átfordítjuk az idegen nyelvű honlapot – gyors és nyers fordításra tökéletes lehet. Valójában magyar emberként mi is megértjük ha a kínaitól ezt halljuk: „iszipiszi sz, ninc nadobb méret”. Azonban fontos megértenünk, hogy az alapvető célunk a weboldal hiteles fordítása és lokalizása – a honlap tartalmának teljeskörű anyanyelvi szakfordítása, szakmai lektorálása.

A weboldal fordítás elsődleges szempontja a célnyelvi, a már lefordított szöveg értelmezése, hiszen fontos, hogy minden egyes pontja érthető, dinamikus és felhasználóbarát legyen az idegen nyelvű szörfözők számára. A honlap minden egyes részét körültekintően ültetjük át, azaz lokalizáljuk.
Egy kiváló weboldal fordítás segíti a vállalkozások hitelességét, gyarapítja bevételét, növeli a más nyelven beszélő vásárlók látogatottságát és elégedettségét.

Ha a vállalkozást kifejezetten magyar nyelvű célpiacra építették, alapvető a második – angol – nyelv feltöltése is. Például, manapság egyre több keresés van a „zárcsere” kifejezésre, számos magyar kisvállalkozás foglalkozik zárak cseréjével, betörés vagy biztonság érdekében azonnal hívhatjuk őket és pár órán belül megoldják a problémánkat. Gondoljunk csak bele, mennyi külföldi, magyarul nem beszélő ember él Budapesten és természetesen velük is megtörténhet, hogy éjszaka kizárják magukat a lakásból, vagy elvesztik kulcsukat. Biztos örülnének neki, ha a weboldal angol nyelvű tartalommal is elérhető lenne. Szakfordítás révén hitelesnek és megbízhatónak tűnik a weboldal akár a nemzetközi piacon is.

A weboldal fordítás nem könnyű feladat, hiszen a szakfordítás, lektorálás és lokalizáció után a fordítást végző személy gyakran webfejlesztés szinten is jelen van. Itt jön képbe a SEO gondolata.

Mindenkinek vágya, hogy a saját, szépen kidolgozott, babusgatott honlapja a Google első oldalán szereplejen úgy, hogy erre minimális büdzsét használjon fel. A weboldal fordításnál a szakfordító szerepe ennél a kérésnél a legösszetettebb, hiszen nem elegendő a forrásnyelvről átültetett célnyelvű szöveg megjelenítése, gondolnia kell a keresőoptimalizálásra szánt fő szavakra, kifejezésekre. Ha működik az elmélet – és miért ne működne, hiszen profikra bízza a féltett honlapját, mely kis idő múlva egyre több látogatók vonz, csábít így akár azonnal nagyobb forgalmat, bevételt jelent a vállalkozás számára. A SEO ismeretek tekintetében ügyelünk arra, hogy weboldala a külföldiek számára is elérhető, az idegen nyelven keresett szavakra első helyen szerepeljen.

Kérje Ajánlatunkat!

    (* jelölt mezők kitöltése kötelező)

    TOP